Екстракт ПСОЕ (пшенично-солодовий охмелений)
ПСОЕ використовується в приготуванні пшеничних сортів пива, випічки, дистилятів.
Пшенично-солодовий охмелений екстракт (ПСОЕ) - натуральний продукт, що володіє високою поживною і біологічною цінністю. Є джерелом цукрів (мальтоза, глюкоза, фруктоза), природних барвників і солодових ароматизаторів.
Тара : пластик відро нетто, 1.0 кг, 5.0 кг, 6.0 кг, 10 кг (канистра), 14.0кг (канистра), 20 кг (відро), 25 кг (відро)
Склад: солод пшеничний, солод ячмінний, хміль, вода.
Харчова цінність в 100 г продукту: білки 3,8 г, вуглеводи 57 м
Енергетична цінність 100 г продукту: 244 ккал.
Умови зберігання: зберігати при температурі від 0 ° С до + 18 ° С, при відносній вологості повітря не більше 75%.
Термін придатності: 12 місяців від дати виготовлення.
1 кг екстракту - 7л пива
1кг екстракту розчинити в 2л гарячої води (80-90 ° C), додати ще 5л холодної води. Добре розмішати. Охолодити до 18 ° С. Внести пивні дріжджі.
Ферментація (бродіння) - 5-7 днів при 18 ° С.
Ферментацію (або основне бродіння ) краще проводити в домашній пивоварні ( за наявності )!
Закінчення основного бродіння визначають по прозорості пивного сусла. На початку бродіння сусло мутне, по закінченню - дріжджі випадають в осад, пивне сусло стає прозорим.
Пиво розлити по пластикових пляшках, уникаючи попадання дріжджового осаду. У кожну пляшку додати глюкозу або цукор (з розрахунку 8-10 г / л) для карбонізації. Щільно закрити кришками і поставити на доброджування при 18 ° С поки пляшка не стане твердою. Після цього пляшки з пивом відправити в холодильник.
Пиво буде набагато смачніше, якщо провести лагеризацію 1-2 тижні при температурі 4-7 °С.