Концентрат квасного сусла (ККС)
Тара : нетто, 3.0 кг(відро) , 5.0 кг(відро) , 6.5 кг(каністра), 10 кг(каністра), 14 кг(каністра), 20 кг(відро), 25 кг(каністра), 28 кг(каністра)
Концентрат квасного сусла (ККС) - це натуральний продукт, який використовується для приготування квасу, різних сортів пива, в хлібопекарської та кондитерської промисловості.
Багато хто навіть і не уявляють наскільки широко використовується квасне сусло. Наприклад, всіма улюблені пряники, вівсяне печиво, вафлі, темні сорти хліба не обходяться без його додавання.
Ну і звичайно квас! Квас на основі сусла почали готувати промислово в кінці 50-х років, і готують донині. Такий квас готувати швидко і нескладно. У вас вийде саме живий натуральний продукт, який ми пам'ятаємо і любимо!
Концентрат квасного сусла (ККС) використовується для приготування квасу в домашніх умовах або на малих виробничих потужностях ..
Як виготовити хлібний квас з ККС:
цукор - 500-550 г
Концентрат квасного сусла (ККС) - 300 г
Дріжджі сухі хлібопекарські - 2-3 г
Лимонна кислота - 1-1,5 чайні ложки
Вода - 10 л
Концентрат квасного сусла розчиняють в кип'яченій воді температури 40-60 градусів, додають цукор в необхідній кількості. Суміш добре перемішують до повного розчинення складових. Потім додають дріжджі, попередньо їх розчинивши і лимонну кислоту.
Бродіння має відбуватися в пластикових або скляних ємностях. Бродіння проводять при температурі 25-30 градусів протягом 10-12 годин. Після бродіння квас можна розлити в більш дрібну тару. Готовий продукт зберігати в холодильнику при температурі не вище 12 градусів.
Умови зберігання ККС: Концентрат квасного сусла зберігається в холодильнику при температурі від 5-7 градусів.