ЯСЕ-3 використовується для повної або часткової заміни солоду при виробництві світлих сортів пива, дистилятів (віскі та ін.), в хлібопекарній та кондитерській промисловості.
Ячмінно-солодовий екстракт – натуральний продукт, що володіє високою поживною і біологічною цінністю. Є джерелом цукрів (мальтоза, глюкоза, фруктоза), природних барвників і солодових ароматизаторів.
Склад: солод ячмінний, вода.
Харчова цінність в 100 г продукту: білки 3,5 г, вуглеводи 57 г.
Енергетична цінність 100 г продукту: 242 ккал.
Фізико-хімічні показники:
Кислотність, см3 розчину гідроксиду натрію концентрацією 1 моль/дм3 на 100г продукції
не більше 16,0
Масова частка редукуючих цукрів у перерахунку на мальтозу, %
не менше 60,0
Колір, одиниць ЕВС (у перерахунку на 100 % сухих речовин)
не більше 220
Колір сусла з вмістом сухих речовин 11,0%, одиниць ЕВС
не більше 24
Сторонні домішки
не допускаються
Кислотність сусла з вмістом сухих речовин 11,0 %, см3 розчину гідроксиду натріюз молярною концентрацією 1 моль/дм3 на 100г продукції
не більше 2,0
Колір сусла з вмістом сухих речовин 11,0%, см3 розчину йоду з молярною концентрацією 0,1 моль дм3 на 100 см3 води
не більше 1,8
Повнота оцукрювання
повне
Умови зберігання: зберігати при температурі від 0°С до + 18°С, при відносній вологості повітря не більше 75%.
Термін придатності: 12 місяців від дати виготовлення.
Виробник: ТОВ «Крахмалепродукти України»